Bedste gaming-headset 2023

Man må aldrig gå ned på udstyr, og det gælder selvfølgelig også når man gamer. Headsettet kan være forskellen på liv og død i den virtuelle verden. Vi har gennemgået nogle af de mest populære af slagsen.

Author Thumb
headphones on bed
Her kommer vores gennemgang af bedste gaming-headset:
#1
Score
10
/10
Skaermbillede headphones in other angle

Fordele:

pro-icon
Uovertruffen lyd med en imponerende detaljerigdom
pro-icon
Behagelige at have på i længere tid ad gangen
pro-icon
Mere anonyme i udseendet end mange andre gaming-headsets
pro-icon
Opsætningen er ren plug and play

Ulemper:

con-icon
Metalrammen kan til tider give en rungende klang
con-icon
Mikrofonen er besværlig at placere rigtigt

Hvis du er på udkig efter det bedste af det bedste, uanset om du gamer, ser film, video eller holder skypemøder, behøver du ikke kigge længere end HyperX Cloud Revolver S fra Kingston. Det er gennemført kvalitet.

Designmæssigt skiller de sig ikke så meget ud, men lad dig ikke narre. Rammen er glat stål, hvilket gør headsettet lækkert, både  at se på og røre ved. De tilpasses nemt til din hovedform, og ørepuderne er fyldt med blødt skum, så du kan have dem på i timevis uden at blive irriteret. Næsten som at lægge hovedet på en sky.

Det gummiagtige plastik og kunstlæder er også med til at sikre for komforten, så du kan game i 10 timer uden at få lyst til at flå dem af og kaste dem ud af vinduet. I kampens hede, kan det blive…hedt. Sørg for at give ørene luft en gang imellem, for headsettet slutter så tæt, at du på et tidspunkt begynder at svede. En enkelt ærgerlig ting ved rammen er, at den af og til får lyden til at runge lidt.

Mikrofonen sættes til i et jackstik i bunden af hovedtelefonerne, og er det eneste egentlige svage punkt. Den er unødigt svær at placere ordentligt. Bedst som man tror, at man har fået nogenlunde styr på placeringen, rykker den tilbage til en åndssvag position. Desværre føles den altid malplaceret i større eller mindre grad. Heldigvis virker mikrofonen upåklageligt, og hverken du eller dine holdkammerater behøver at frygte, at den til tider mystiske placering af den kommer til at koste noget på banen. Mikrofonen kan allerhøjst kaste et par bemærkninger fra din sidemand af sig.

Headsettet kan både tilsluttes via en USB dongle og et 3,5 mm. jackstik. Det er måske grunden til, at ledningerne er så lange. Det kan være praktisk, hvis man bruger dem på en Playstation eller Xbox, hvor man ofte sidder et stykke væk fra skærmen. Til gengæld kan det være lidt upraktisk med så lange ledninger ved computeren.

Noget af det, du betaler ekstra kroner for ved Revolver S er den virtuelle 7.1 Dolby surround sound, som ganske enkelt er fremragende. Intensiteten i eksplosioner og skudsalver er imponerende, ligesom baggrundslyde og små detaljer også lyder mere end almindeligt overbevisende. Det gør bestemt ikke noget, at det er 100 procent plug and play, men selvfølgelig ærgerligt hvis du er vild for at lede efter drivere alle mulige og umulige steder på nettet.

Alt hvad, der har med lyd at gøre styres den før omtalte USB-dongle, som headsettet sluttes til. Bare tryk på Dolby-knappen, og så skal du bare høre løjer! Lyden er selvfølgelig allerbedst i spil, der understøtter Dolby surround sound.

HyperX Cloud Revolver S koster omkring 1.000 kroner. Det er faktisk en fornuftig pris, med tanke på den imponerende lydkvalitet. Det bedste gaming headset.

Læs mere om Kingston HyperX Cloud Revolver S her
#2
Score
9
/10
Skaermbillede headphones

Fordele:

pro-icon
Virkelig fantastisk lyd
pro-icon
Radar-funktion
pro-icon
For de kræsne gamere

Ulemper:

con-icon
Besværlig opsætning
con-icon
Et helvede af knapper
con-icon
Ikke billige

Skal det være stille og roligt, underspillet godt design til en fornuftig pris? Så skal det ikke være Asus ROG Centurion 7.1. Skal dit næste headset derimod have fuld skrue og ikke mindst helt igennem fantastisk lyd, er det her headset lige noget for dig.

Det sidder godt og behageligt på hovedet. Du vil helt sikkert få en del opmærksomhed til den næste turnering, men det hører bedst hjemme ved en fast plads på computerbordet. Det kan selvfølgelig tages med, men fylder unødvendigt meget og er derfor lidt besværligt at få med fra A til B.

Asus ROG Centurion 7.1 fungerer kun med en lille forstærker, der sættes på bordet. Størrelsesmæssigt er den ikke så slem, men det ser ud som et selvlysende lykkehjul på en blanding af stoffer og Red Bull. Der er så mange knapper og kanter på det lille firkantede stykke tilbehør, at selv de største matematiknørder vil finde det lidt i overkanten.

Headsettet sættes til forstærkeren med et HDMI-kabel og derfra skal der så gå ikke bare et, men to USB-kabler til computeren.

Kabler og ikke mindst antallet af knapper kan være så uoverskueligt, at det virker mere sandsynligt, at der kommer en løsning på konflikten mellem Israel og Palæstina, før der rent faktisk kommer korrekt opsat lyd ud af headsettet. Men når alt forarbejdet er gjort, er det bare om at holde fast på hat og briller. Det er ikke for sarte sjæle. Det lyder fabelagtigt – ikke mindst takket være de forudindstillede lydprofiler, der kan skiftes imellem på lykkehjulet.

Mikrofonen, der kan køres op og ned efter behov, kan skelne mellem din stemme og baggrundsstøj, så den kun sender lyden af din stemme videre.

Fra Asus website kan du downloade Sonic Studio-software, der giver endnu mere kontrol over alverdens indstillinger. Og nok så vigtigt for gamere, kan du aktivere en radar-funktion i understøttede spil. I et lag på radaren i spillet, viser den dig hvor lyden kommer fra, som et kompas. På den måde får du en fordel i forhold til venner og fjender.

Læs mere om Asus ROG Centurion 7.1 her
#3
Score
8
/10
Sennheiser headphones

Fordele:

pro-icon
Kvalitetsmaterialer, meget behagelige at have på
pro-icon
Trådløs
pro-icon
Betagende lyd
pro-icon
God mikrofon

Ulemper:

con-icon
Prisen

Her er et par hovedtelefoner, du roligt kan komme til at kaste lidt rundt med, uden de går i stykker. Sennheiser RS 175 er så godt bygget, at enhver håndværker vil være stolt. Materialerne emmer af kvalitet, og det giver et virkelig godt førstehåndsindtryk når man står med dem i hånden.

Ørepuderne er beklædt med fløjl, og det gør dem virkelig bløde. Lyden (7.1 virtuel surround) er betagende, omend den ikke kommer på niveau med de allerbedste headsets. Mikrofonen leverer en klar lyd, uden baggrundsstøj. Og så kan den slukkes bare ved at blive vippet op

Trådløs tilslutning gør det hele til en leg, og det udvider jo anvendelsesmulighederne. Vores største anke er prisen, for selvom de er bløde at have på og kan holde til meget, kan man få en tand bedre lyd. Hvis komfort og kvalitet er vigtigere for dig end de sidste lydmarginaler, er det her det rigtige valg.

Læs mere om Sennheiser RS 175 her
#4
Skaermbillede headphones

Fordele:

pro-icon
Lækkert gamer-design
pro-icon
God komfort
pro-icon
Mange muligheder for selv at justere lyden
pro-icon
Nem tilslutning til spillekonsoller
pro-icon
Fantastisk lyd

Ulemper:

con-icon
Stille mellemtoner

Som navnet antyder, har designerne hos Creative lavet en pimpet udgave at se på. Nu skal man som bekendt ikke dømme på det ydre, og heldigvis har headsettet masser af indre skønhed at prale af også.

Det er en smagssag, om man er til det orange look. Men det er uundgåeligt med til at understrege pointen om, at det her er et gamer headset. X’et på siden lyser op, når de er tilsluttet USB. Ørestykkerne er lavet i metal og overtrukket med blødt læder. Det giver en pilot-vibe, så hvis du drømte om at blive det som voksen, kan du drømme lidt videre.

Piloter flyver i mange timer, så heldigvis er headsettet til at holde ud at have på i utallige timer ad gangen. Mikrofonen kan hurtigt justeres i alle positioner eller tages helt af. På den ene ledning, sidder knapper til at slukke mikrofonen, skrue op og ned, en multifunktionsknap til at stoppe musik og opkald. Og så, ej at forglemme, micro USB-port som lydindgang. Headsettet kan uden problemer sættes til spillekonsoller som Playstation og Xbox.

Netop lyden er imponerer ved Sound BlasterX H7 Tournament Edition. Headsettet gengiver alle lyde i stor detaljerigdom, selv i spil og film, hvor der virkelig er knald på lydsiden, med flere store og små detaljer på samme tid. Du kan selv styre mange af de små indstillinger med BlasterX Acoustic Engine-softwaren.

Træerne vokser ikke ind i himlen. Mellemtonerne er lidt for stille, og kan gøre noget rock og jazz lidt kedeligt at høre på. EDM og popmusik lyder derimod fantastisk.

Lyden er endnu bedre i 7.1 Surround. Det kan selvfølgelig ikke hamle op med den ægte vare med otte højttalere, men det lyder virkelig godt. Det er helt uproblematisk at retningsbestemme lydene, og med lidt træning kommer afstandsbedømmelsen også på plads. Alt i alt et fornuftigt gamer headset.

Læs mere om Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition her
#5
Score
8
/10
Logitech headphones

Fordele:

pro-icon
Et design, der falder i de flestes smag
pro-icon
Kraftig lyd
pro-icon
Stabil mikrofon

Ulemper:

con-icon
Bassen er for gennemtrængende
con-icon
Latterlig tøjklips

Som du måske ved, har Logitech både et keyboard og mus under navnet G Pro, så stilmæssigt vil de tre udgøre en perfekt treenighed. Bortset fra det, er der ikke så meget at sige om designet. Nogle vil kalde det kedeligt, og andre vil påpege, at Logitech har koncentreret sig om det, der virkelig betyder noget: det indre.

Ørene bliver omsluttet af blødt kunstlæder. Bøjlen er lavet af semihårdt nylon. Det føles ret holdbart og kan strækkes til større hovedstørrelser. Siderne er lavet rustfrit stål med knopper, så længden indstilles overraskende nemt. Når størrelsen er indstillet, forbliver den indstillet. Det er noget, travle gamere vil være glade for. De sidder godt fast på hovedet, men uden det bliver for voldsomt.

Til gengæld er headsettet ret modtageligt for fingeraftryk og fedtfingre. En god detalje er, at siderne kan roteres omkring 100 grader, så de let kan pakkes ned i en taske. Mikrofonen er afdæmpet i sit design og sidder på en arm lavet af fleksibelt metal, som gør den let at indstille. Det største designproblem er knapperne på ledningen, som sidder højt oppe. Tøjklipsen er så lille, at den er ubrugelig, hvilket gør knapperne svære at bruge fordi man skal føle sig frem efter dem.

Der er virkelig gang i lyden, så man lever sig helt ind i de drabelige slag, der udstiller sig i på skærmen. Faktisk kan lyden af og til være en lille tand for meget. Det er måske noget af grunden til, det ikke altid er helt nemt at retningsbestemme hvor lyden kommer fra. Og det kan være et problem i de stribevis af spil, hvor det kan gøre forskellen mellem sejr og død.

Med headsettet på, er du nogenlunde beskyttet, men ikke totalt isoleret fra verden omkring dig. Mikrofonen fjerner baggrundsstøj og fokuserer på stemmen, så både ordrer og brøl af diverse slags kan høres klart og tydeligt af holdkammeraterne.

Det er ikke kun, når der games, den til tider voldsomme lyd kan være både en fordel og en ulempe. Bassen i Logitech G Pro er kraftig, og det bliver tydeligt når du hører musik med trommer. Blødere toner har en tendens til at drukne i bassen.

Logitech G Pro er det glimrende headset med kraftig lyd og i det store hele betyder den overivrige bas ikke så meget.

Læs mere om Logitech G Pro her
#6
Astro A10
548 kr.
Score
7
/10
astro headphones

Fordele:

pro-icon
Fornuftig surround-lyd
pro-icon
Mikrofonen slukkes nemt

Ulemper:

con-icon
Kedeligt design
con-icon
Mangler avancerede lydteknologier

Astro A10 er et gamer-headset i firkantet stil. Designet ligger igen i den lidt kedelige ende med få detaljer. Bortset fra dem er det sort i sort som med så meget andet hardware. De vinder ingen pris for opfindsomt design. Når man står med dem i hænderne, mærker man til gengæld kvalitet. Størrelsen justeres ved at trække i siderne, og de slutter tæt om hovedet uden at være for omklamrende.

Tilslutningen sker gennem en sender, som tilsluttes via USB og et optisk lydkabel, hvis det er til Xbox eller Playstation. Der findes to modeller; en til hver af de to konsoller. Begge virker til computer også, men desværre virker ingen af dem til både Xbox og Playstation. Selvom det måske ikke er en dealbreaker, er det en dum og unødvendig begrænsning.

I højre side er der knapper til at justere lyden til henholdsvis spil og samtale, en rulleknap til lydstyrken og en knap til at skifte mellem brugerdefinerede lydindstillinger. Og så må vi heller ikke glemme slukknappen. Som med andre Astro-headsets bliver der slukket for mikrofonen, når man vipper den helt lodret op. Det er en del nemmere end at lede febrilsk efter en knap et eller andet sted.

Lydmæssigt leverer Astro A10 et solidt resultat. Surround-lyden er velegnet til både spil, film og musik. Kræsne gamere vil dog måske komme til at føle, at lyden mangler de allersidste detaljer, som andre gamingheadsets har specialiseret sig i takket være mere avancerede lydteknologier. Bassen er heller ikke så kraftfuld som den kunne være.

Læs mere om Astro A10 her
#7
Score
7
/10
Beyerdynamic headphones

Fordele:

pro-icon
Rigtig god komfort
pro-icon
Manuel styring af basniveauet i begge sider
pro-icon
Sættes til med jackstik

Ulemper:

con-icon
“Kun” stereo

Headsettet kan se stort og klodset ud, men det snyder. Alle de farverige plastikdimser er væk. Det er solidt sat sammen. De fleksible metalskinner er pakket ind i blødt plys. Det giver en dejlig komfort og en helt tætsiddende oplevelse, så den omkringliggende verdens støj ikke forstyrrer og distraherer midt i et vigtigt spil. På hvert øre kan klistre forskellige covers på. Det virker ærlig talt fjollet, og ødelægger helt det no nonsens-indtryk Beyerdynamic DT 880 PRO ellers sender.

Mikrofonen sidder på en ledning, der kan sættes på og tages af. På ledningen er der også knapper til lydstyrke og til at slukke mikrofonen. Her er designet lidt uheldigt, for det kan give ekstra kabelrod som kunne være undgået med et andet design. Lyden fra mikrofonen er der intet at udsætte på.

Nogle gamingseadsets kan være lidt af en kamp at tilslutte, men ikke Beyerdynamic DT 880 PRO Et helt almindeligt jackstik gør, at de kan bruges med stort set alle enheder mellem himmel og jord, uden yderligere komplikationer.

Lyden er ikke virtuel surround sound, men derimod virkelig god stereo. Detaljerigdommen er stor. Man føler sig det meste af tiden som en helt naturlig del af spillet. Også med musik og film bliver man taget med på en spændende rejse i lydens bugtede univers. På begge sider sidder en slider til at styre basniveauet. Det kan virke overkill, men fungerer forbavsende godt, og man kan få lige det ekstra spark i lyden eller en mere afdæmpet bas hvis man er i humør til det.

Læs mere om Beyerdynamic DT 880 PRO her
#8
Score
7
/10
jbl headphones

Fordele:

Ulemper:

Det er ikke et headset der stikker helt af på et parameter, men det falder heller ikke igennem. På trods af manglende vandtæthed, så har de alligevel en glimrende lyskvalitet, god mikrofon og en klar over middel noise cancelling funktion. Det, sammen med den meget attraktive pris, gør dem et glimrende valg som prisbilligt alternativ til mange af de andre headsets på markedet. En rigtig godt allround headset.

Læs mere om JBL Tune 750BTNC her

Vigtigt udstyr

Det helt rigtige headset, kan være det, der giver dig det sidste du mangler, for at du og dit hold kan gøre det af med modstanderne. Gamere bør ikke tage let på valget af headset, fordi det er ligeså afgørende som knopperne under fodboldspillerens støvler. Men ligesom fodboldspillere ikke har tid til at afprøve alle støvler, kan gamere selvfølgelig heller ikke snuppe en runde på alle CS-banerne med alle hovedtelefoner. Så vi gennemgår her gaming headset for dig.

Derfor skal du vælge det rigtige gaming headset

Du fortjener de bedste forudsætninger for at vinde, og det har du ikke hvis udstyret halter. Med et godt headset kan du høre, når fjenden lister sig ind på dig, og du kan kommunikere med andre klart og tydeligt. Lydkvaliteten er bare én af de ting, du skal være opmærksom på, når du vælger nyt gaming-headset. Vi har på bredbånd.dk listet de vigtigste herunder.

Pasformen

Du skal kunne have dem på i mange timer ad gangen, så de skal være behagelige at have på. Sidder de for løst, kan det hurtigt gå galt når spillet bliver intenst. Sidder de for tæt, bliver de for varme og ubehagelige at have på i længden. Hovedet er den del af kroppen, varmen forlader først, så hvis du begynder at storsvede vil det formentlig påvirke din præstation voldsomt. Hvis dine modstandere er hardcore, tager de ikke hensyn til, at du ligner én, der har dyppet hovedet i en saltsø. Og hvordan vil du forklare det? “Don’t shoot! My eyes are in water?” Come on! Det er der jo ingen i Darnassus, der tror på.

Mikrofonen

Uden en velfungerende mikrofon, risikerer du ikke at kunne bede om hjælp, eller endnu værre, ikke at kunne prale af din overlegne sejr. Den skal virke upåklageligt hver gang, selv når du ikke har den så tæt på munden, at du ved et uheld kan komme til at tygge på den. Den kan sidde forskellige steder på headsettet, men hvor er ikke så vigtigt – bare du kan dirigere holdkammeraterne frem til sejr.

Volumenkontrol

Det kan koste dyrt at fjerne falkeblikket fra skærmen i et par sekunder for at skrue op eller ned. Du bliver ikke uopmærksom på samme måde, hvis du har volumenkontrollen siddende på headsettet (typisk i forbindelse med mikrofonen) Du bør dog være opmærksom på, hvordan knapperne er at trykke på, og de skal heller ikke sidde alt for tæt på hinanden.

Støjreduktion

Nogle gaming-headset har indbygget støjreduktion, der fjerner forstyrrende lyde, så du kan fordybe dig i spillet. Det kan være optimere din indsats, hvis du er et sted med meget larm. Vi ved jo alle sammen, at forældre, søskende og kærester kan være belastende at høre på, og ofte har de et særligt talent for at forstyrre på de allermest afgørende tidspunkter.

Oversigt