Skal du flytte? – sådan får du internettet med dig!

Jonas Kjær 28. april, 2021
Skal du flytte?

Nyt hjem – samme forbindelse 

Når du flytter, så er der en masse ting du skal have styr på . En af de vigtigste ting er selvfølgelig din internetforbindelse. For hvordan får du din nuværende internetforbindelse med dig i dit nye hus? Eller kan det bedre betale sig, at skifte din internetudbyder ud? 

Flytningen kan nemlig være en oplagt mulighed for at skifte din internetudbyder ud, hvis du ikke har været tilfreds med hastigheden på din internetforbindelse

Du kan også vælge at fortsætte med din nuværende udbyder. Dette gør sig måske særligt gældende, hvis du har en række fordele, fordi du har været kunde hos selskabet i mange år, kender deres service ind og ud og måske har en favorabel pris på dit internet.

De fleste forbrugere knytter sig til deres udbyder, og er faktisk loyale overfor de selskaber de kan lide. Det skyldes at de kender forbindelsens muligheder, begrænsninger og vilkår. Derfor vælger langt de fleste, at tage deres uddyber med i det nye hus.

Tag internetforbindelse med i din flyttebil

Det er nemt at tage sin nuværende internetforbindelse med i sit nye hus, men der kan nogle gange opstå nogle fejl. Husk derfor altid, at kontakte din udbyder i god tid, lige meget om du vil have dit internet med til dit nye hus, eller opsige dit abonnement.

Det er meget vigtigt at være ude i god tid, hvis du skal have bestilt et nyt bredbånd, men også hvis du flytter din gamle forbindelse med. Det skyldes at internetudbyderne ofte har ventetid, når de skal åbne deres bredbåndslinjer. Der kan derfor godt gå et par måneder, før du kan få åbnet dit internet på din nye adresse.

Når du vælger, at flytte din internetforbindelse med, kan der som sagt også opstå nogle uventede overraskelser. Hvis der er et almindeligt bredbånd, vil du som regel blive bedt om at betale et gebyr på omkring 100 kroner, for at flytte din forbindelse til din nye adresse. Derudover skal du være opmærksom på, at det kan være, at din udbyder ikke kan tilbyde den samme høje hastighed på din nye bopæl.

Hvis du ikke vil fortsætte med din nuværende udbyder, så husk at få det opsagt i god tid. Det er som regel en måneds opsigelsesvarsel. Husk derfor at være ude i god tid, så du ikke kommer til, at betale ekstra.

Hvis du for nyligt har købt sommerhus, så glæder du dig sikkert til, at sidde på terassen og drikke rosévin. Men har du tænkt over hvordan du får internetforbindelse i dit nye sommerhus? Læs vores store guide til internet i sommerhus.

Fiberbredbånd og flytning

Hvis du har internetforbindelse gennem fiberbredbånd, kan det være svært, at flytte din internetforbindelse med til din nye adresse. Det skyldes, at fiberbredbånd ikke er udbredt i hele landet. 

Det kan blive en dyr omgang, at få fiberbredbånd i dit nye hus. Du har måske købt din eksisterende forbindelse gennem en kampagne i dit lokalområde, og medmindre du er meget heldig, vil dette ikke blive tilbudt i det område du flytter til. 

Du kan derfor godt forberede dig på, at det bliver en dyr fornøjelse, hvis du vil have samme hurtige forbindelse. Hvis det er meget vigtigt for dig, at have en hurtig forbindelse igennem fibernet, bør du undersøge om det er muligt i den nye bolig inden du underskriver købsaftalen.

Tjek din dækning på din nye adresse

Langt de fleste udbydere har et dækningskort på deres hjemmeside, der giver dig et overblik over den hastighed du kan forvente i netop dit område. Dette bør du undersøge i forhold til, om din forbindelse bør skiftes ud, eller om du trygt kan beholde din nuværende bredbåndsløsning på din nye adresse.

Du kan læse mere om, hvordan du tjekker din forbindelse her.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.