Værd at vide om bredbånd

Kasper Skov Jensen 20. november, 2020

Bliv klogere på hvad der er vigtigt når du kigger efter nyt bredbånd.

Hvad er bredbånd?
Bredbånd er en betegnelse for hvordan man bliver forbundet til internettet. Årsagen til at det kaldes bred bånd, skyldes, at det giver en højhastigheds-internetforbindelse, sammenlignet med tidligere forbindelsestyper som ISDN, modem etc.

Hvad er fordelene ved bredbånd?
Den primære fordel ved bredbånd er hovedsagligt, at man opnår langt højere hastigheder på sin internetforbindelse. Hvor man før i tiden skulle bruge en langsom opkaldsforbindelse for at få adgang til internettet, så kan man i dag opleve langt hurtigere hastigheder ved at være tilkoblet en bredbåndsforbindelse.

Med en bredbåndsforbindelse til internettet kan du bruge internettet til langt mere, og gøre det i et langt højere tempo.

Hvor hurtigt internet kan jeg få med bredbånd?
Der er en lang række faktorer, som bestemmer dit internets hastighed. Din internethastighed varierer alt afhængig af hvor i landet du bor, hvilken internetudbyder og løsning, som du har valgt osv. Den typiske hastighed varierer fra 2 Mbit/s til over 100 Mbit/s.

Hvordan får jeg bredbånd?
Størstedelen af danske hustande og virksomheder kan få en bredbåndsforbindelse, og det er derfor oftest blot et spørgsmål om hvilken udbyder, der er til rådighed i dit område, og dermed hvilken type forbindelse, som du skal vælge. Indenfor bredbåndsteknologien findes der bl.a. følgende opkoblinger:

  • Internet via kabel
  • Internet via telefonstik
  • Mobilt bredbånd
  • Fibernet
  • Satellit-internet

Det afhænger primært af din hustands beliggenhed, hvilken type opkobling, som du skal vælge. På Bredbånd.dk kan du søge over hvilke forbindelser der tilbydes i dit område, ved at indtaste dit postnummer i søgefeltet.

Hvordan skal jeg vælge den rigtige bredbåndsudbyder?
Bredbånd.dk har vi lavet en stor og komplet oversigt over alle danske bredbåndsudbydere, og her kan du sammenligne hvilken forbindelse der passer bedst til dig og dine behov, som hvor meget de koster sammenlignet med andre bredbåndsforbindelser. For at gøre det lettest muligt, har vi opstillet en række grupper, som hver især repræsenterer det typiske forbrugsmønster indenfor den gruppe, og du skal derfor blot vælge hvilken profil, der passer bedst til dig.

Inden du går i gang, skal du indledningsvist gøre op med dig selv, hvad det er vigtigst for dig. Hvis prisen er en afgørende faktor, kan du hurtigt finde den billigste løsning ved at vælge det øverste resultat på søgelisten. Hvis du derimod gerne vil have musik- eller filmtjenester tilknyttet skal du ofte kigge lidt længere ned på listen, for at finde det bedste tilbud.

Herudover skal du være opmærksom på, at de forskellige tilbud kan variere i kvalitet alt afhængig af udbyderen, og ordsproget ”du får, hvad du betaler for”, kan i mange tilfælde gøre sig gældende i bredbåndsverdenen.

Vi har forsøgt at lave en oversigt, der giver dig den bedst mulige oversigt og gennemsigtighed i markedet, så du kan foretage dig det bedst valg, næste gang du skal vælge bredbånd. Herudover kan det give god mening, at tjekke vores (og Trustpilots) anmeldelser om de forskellige selskaber, da forbrugere typisk har forskellige holdninger om de enkelte selskaber.

Hvad er data, og hvor meget data vil jeg bruge?
Data er umiddelbart kun noget, som er relevant, når du skal kigge på mobilt bredbånd, da du oftest har ubegrænset data på almindelige fastnet bredbåndsforbindelser.

Data er en betegnelse for hvor meget information, du kan hente og sende på internettet, og afspejler dermed hvor meget du kan bruge internettet. Du vil typisk kunne købe datapakker på mellem 1-100 GB – hvor abonnementet typisk vil stige i pris i takt med at du vælger flere GB-data til din opkobling.

Har jeg brug for noget udstyr?
Hvis du vælger en kabelforbindelse, skal du enten bruge et modem eller en router til at få forbindelse til internettet. Et modem er en enhed, der forbinder din computer direkte til internettet – normalt vha. af en telefonlinje. Hvis du har flere enheder, der skal tilkobles, kan det helt klart anbefales at vælge en router, som giver flere computere adgang til internettet. Hertil kan du vælge en trådløs router, som giver dit trådløst internet.

Det er vigtigt at undersøge, om udbyderen sender udstyr med i tilbuddet. Du vil dog ofte få udstyret med, når du bestiller en bredbåndsforbindelse.

Jeg vil gerne have bredbånd. Hvad nu?
På Bredbånd.dk’s sammenligningsside kan du få et komplet overblik over alle danske udbydere, og hvilke forbindelser, som de tilbyder. Herefter kan du vælge hvilken, der passer bedst til dig.

Sammenlign og find det billigste bredbånd her.

 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.