Ekspert: Netflix kan crashe voldsomt

Kasper Skov Jensen 21. november, 2018

Det er ikke sikkert, det på den lange bane lykkes Netflix at tjene penge nok, vurderer en ekspert.

Verdens største streamingtjeneste Netflix vælter sig i kunder. Det er godt for forretningen. Men pengene bruges med lynets hast – ikke mindst på at producere indhold. Det kan i sidste ende blive en fatal strategi, mener streaminganalytiker Claus Bülow Christensen.

– I det lange løb skal Netflix være i stand til at holde på deres mange kunder, gøre dem loyale med masser af originalt indhold, som de kun kan se på Netflix. Omsætningen vil da være stor nok til, at selskabet kan glide fra den nuværende vækstfase og ind i en mere almindelig og sund driftsfase. Så vil man kunne betale af på gælden, og er kunderne glade nok, kan man også slippe af sted med i ny og næ at sætte prisen lidt op. Men svigter kunderne, kan Netflix crashe voldsomt – eller mere sandsynligt: blive opslugt af en konkurrent, skriver han på filmmagasinet Ekkos hjemmeside.

Læs også:STOR GUIDE: Sådan får du dansk Netflix til 17 kr. – helt lovligt

Alene i 2018 bruger Netflix otte milliarder dollars på at producere indhold – det er lidt mere end 52 milliarder danske kroner. Nogle af pengene går til danske produktionsselskaber. Dramaserien “Kriger”, der de seneste uger har været sendt på TV 2 er eksempelvis et samarbejde mellem produktionsselskabet Miso Film, TV 2 og Netflix. Miso Film har også produceret serien “The Rain” (billedet) til Netflix

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.