En million husstande har fået dyrere bredbånd

Kasper Skov Jensen 04. februar, 2019

Er din bredbåndsregning blevet dyrere fra årsskiftet, er du ikke alene. En million husstande har fået hævet prisen med op til 15 procent.

Der er stor risiko for, at beløbet på din bredbånsregning er skudt i vejret siden årsskiftet. Ifølge Hiper og Fullrate har skruet op for prisen.

TDC forklarer stigningen med øgede investeringer i fremtidens internet. Men Forbrugerrådet Tænk er ikke tilfreds.

Læs også:Nyt bredbåndsselskab afviser Telenor: Vi bliver mærkbart billigere

– Konkurrencen fungerer ikke ordentligt. Elselskaberne udnytter, at de har mange geografiske områder for sig selv med fibernettet. Samtidig venter vi stadig på at se, at konkurrencen på TDC’s kabel-tv-net fungerer optimalt. I sidste ende betaler forbrugerne for den manglende valgfrihed, siger cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, Martin Salamon til finans.dk

TDC kan levere bredbånd til hele Danmark via det gamle telefonnet, som selskabet ejer. Derudover har man gravet hurtigere coax og fiberforbindelser ned flere steder. Uden for Hovedstadsområdet er flere energiselskaber gået sammen om at lave fiberbredbånd gennem selskaberne Stofa og Waoo. Det er dog kun få af dem, der er åbnet for konkurrerende selskaber.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.