Ulovlig nyhedstjeneste blokeret for danske internetbrugere

Kasper Skov Jensen 18. juni, 2019

Danske bredbåndsselskaber er blevet pålagt at blokere for adgangen til theworldnews.net.

For første gang nogensinde er adgangen til en tjeneste, der kopierer artikler fra danske nyhedsmedier blevet blokeret. Retten ved Frederiksberg har pålagt de danske bredbåndsselskaber at forhindre danske brugere, at få adgang til theworldnews.net, der er blevet dømt for at bryde ophavsretten.

Fra de privatejede mediers brancheorganisation, Danske Medier, er der stor glæde at spore over dommen.

– Det er dyrt at producere troværdig, oplysende og uafhængig journalistik, og der er derfor stort behov for at stoppe den ulovlige udnyttelse af mediernes indhold, som undergraver mediernes økonomi og dermed muligheden for en fortsat nyhedsproduktion. Derfor er vi i Danske Medier meget tilfredse med rettens kendelse, siger chefjurist i Danske Medier, Holger Rosendal, i en pressemeddelelse.

Ifølge Danske Medier har theworldnews.net brudt ophavsretten ved at kopiere artikler fra danske medier over på sine egne servere, og tjent penge på det ved at vise reklamer ved siden af de kopierede artikler.

12. april var der 141.836 kopier af artikler fra danske medier på det ny dømte website.


Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.