YouTV – YouSee lancerer sin egen streamingtjeneste

youtv

YouSee annoncerede i begyndelsen af juli deres bud på en ny streamingtjeneste-app, YouTV.

Men hvad er YouTV? Og er det overhovedet relevant for dig?

Hvad er YouTV?

YouTV er YouSees bud på en ny streamingtjeneste-app.

Med den kan du få adgang til alle kanaler og andres streamingtjenester, som YouSee tilbyder i deres TV-pakke. Det vil sige, at du blandt andet vil kunne se:

  • DR
  • TV2
  • TV3
  • Netflix
  • HBO Nordic
  • Viaplay
  • CMore
  • Og meget mere.

Formålet med YouTV er derfor at samle alle YouSees aftaler og kanaler ét sted.

Når tjenesten går live, vil du kunne se YouTV via Chromecast, computer, smartphone og tablet. Over tid vil det også blive tilgængeligt på Apple TV og direkte i dit smart-TV.

Hvordan er den anderledes fra Netflix, HBO og de andre streamingtjenester?

YouTV har ikke sine egne originale programmer eller serier.

På den måde adskiller den sig markant fra de andre streamingtjenester.

Der er udelukkende tale om en digital udgave af deres nuværende kanaludvalg – og samarbejder med andre streamingtjenester. Det fungerer altså mere eller mindre som en digital TV-boks.

Det betyder, at du med YouTV reelt set kan få kabel-tv fra YouSee uden at skulle trække nye kabler til din husstand eller på anden vis binde dig til YouSee. Hvis du bor et sted, hvor du ikke er i stand til at få internet via fibernet eller COAX, vil du for første gang også kunne få adgang til YouSees kanaler.

Jacob Mortensen, direktør i YouSee fortæller: ”Det er første gang, det bliver muligt i Danmark, at man, lige meget hvor man bor eller opholder sig, blot skal downloade en app og herefter med det samme frit kan vælge mellem de mest foretrukne tv-kanaler og streamingtjenester samlet på en helt enkel og fleksibel måde.”

Tjenesten henvender sig dermed især til danskere, der af geografiske årsager ikke kan adgang til traditionelt kabel-tv.

Det er umiddelbart en god beslutning. 

Ifølge en ny opgørelse fra Energistyrelsen kan 94% af alle danskere nu få en bredbåndsforbindelse på op til 100 Mbit/s, mens langt færre har adgang til kabeltv-netværket.

Hvorfor vil YouSee lancere YouTV?

YouSee har været presset over de seneste år.

Streamingtjenester vokser i popularitet fra år til år, og flere og flere vælger helt at klippe deres TV-kabler. Det har ført til, at YouSee og de TV-udbydere er begyndt at udforske og investere i nye muligheder, såsom at lave deres egne streamingtjenester, såsom TV2 Play og Dplay.

Derudover har YouSee i 2020 også mistet rettighederne til mange af de populære kanaler fra Discovery. Bruddet med Discovery var et hårdt slag for YouSee, som her til sommer lancerede en række kampagner, der skulle generobre nogle af de kunder, de har mistet over de seneste årene.

YouTV kan ses i forlængelse af dette som et skud på stammen, der skal være med til at lokke forrige kunder tilbage i folden – eller forhindre nuværende kunder fra helt at opgive YouSee som et TV eller underholdningsselskab.

Hvorvidt YouTV med sin “digitale TV-boks” er nok til at generobre YouSees tabte markedsandele vides endnu ikke.